Бурштинова кислота,мішок 25 кг

Бурштинова кислота,мішок 25 кг від компанії ФармХіміка - фото 1
Тара пакування
від 4000 до 14000 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
000358-1000
Плотность
кг/м3
ГОСТ
6341-75
CAS
110-15-6
Тара пакування
Мішок 25кг, Паллета мішки 100кг
Код ТН ЗЕД
2917199000
Формула
C4H6O4
Синоніми
двоосновна карбонова кислота, бутандіова кислота, E363
Міжнародна назва
Acidum succinicum
Комерційна назва
Succinic acid

Опис

Бурштинова кислота (бутандіова кислота, хімічна формула – C4H6O4 або НООС-СН2-СН2-СООН) – слабка хімічна органічна кислота, що відноситься до класу карбонових кислот.

За стандартних умов, янтарна кислота – це двоосновна карбонова кислота, що є безбарвними кристалічними речовинами без запаху.
Солі та ефіри бурштинової кислоти називаються сукцинатами (від лат. succinum – «бурштин»).

Вперше бурштинову кислоту було отримано у XVII столітті перегонкою бурштину.
Бурштинова кислота являє собою білі кристали, що мають слабокислий і злегка солонувато-гіркий присмак.
Температура плавлення становить 183 °C. Температура кипіння становить 235 °C. Понад 235 °C відщеплює Н2О і переходить у бурштиновий ангідрид. Бурштинова кислота легко виганяється при 130-140 °С. Розчинність у воді (100 г води): 6,8 г (при 20 °С), 121 г (при 100 °С). Також розчиняється у етиловому спирті: 9,9 г (5 °С); у діетиловому ефірі – 1,2 г (15 °С). Нерозчинна кислота в бензолі, бензині та хлороформі. Константи дисоціації такі: Ка1 = 7,4⋅10−5, Ка2 = 4,5⋅10−6.
Метиленові групи янтарної кислоти мають високу реакційну здатність, що пов’язано з впливом карбоксильних груп. При бромуванні янтарна кислота дає диброментарну кислоту HOOC−(CHBr)2−COOH. Диефіри янтарної кислоти конденсуються з кетонами (конденсація Штоббе) та з альдегідами.
З аміаком та амінами бурштинова кислота утворює сукцинімід та його N-заміщені аналоги (R-H, алкільна або арильна група). Моно- та діаміди янтарної кислоти, одержувані з ароматичними та гетероциклічними амінами, застосовують для синтезу деяких барвників, інсектицидів та лікарських речовин.
Бурштинова кислота та її ангідрид легко вступають у реакцію Фріделя – Крафтса з ароматичними сполуками (так зване сукцинілування), утворюючи похідні 4-арил-4-кетомасляної кислоти.

У промисловості бурштинову кислоту отримують головним чином гідрування малеїнового ангідриду.
Бурштинова кислота бере участь у процесі клітинного дихання кисневих організмів.
Смертельні дози (LD50): орально – 2,26 г/кг (щури), внутрішньовенно – 1,4 г/кг (миші) [3]. ГДК у воді водойм 0,01 мг/л.

Бурштинова кислота використовується в аналітичній хімії, а також у хімічному синтезі для отримання пластмас, смол та лікарських препаратів.

У харчовій промисловості використовується як підкислювач, відома також як харчова добавка E363. Міститься у невеликих кількостях у багатьох рослинах, бурштині. Стимулює зростання та підвищує врожай рослин, прискорює розвиток кукурудзи.

У лікарських препаратах бурштинова кислота застосовується як активна речовина як метаболічний засіб, що покращує метаболізм і енергозабезпечення тканин, що зменшує гіпоксію тканин.
При впливі сукцинату та гіалуронової кислоти на клітини шкіри досягається омолоджуючий ефект редермалізації.