Стеаринова кислота,мішок 25 кг
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Стеаринова кислота (тривіальна назва), цетилоцтова або н-октадеканова кислота (англ. octadecanoic acid), одноосновна карбонова кислота аліфатичного ряду, що має при кімнатній температурі вид безбарвних кристалів, добре розчинних у діетиловому ефірі та не розчинних у воді. Стеаринова кислота — це насичена жирна кислота, одна з найпоширеніших у природі жирних кислот. Входить у вигляді гліцеридів до складу ліпідів, насамперед тригліцеридів (жирів) тваринного походження, також входить до складу більшості тваринних жирів і, у меншій кількості, багатьох рослинних олій. Молекулярна маса 248,48 г/моль, густина 0,94 г/мл, Температура плавлення стеаринової кислоти становить 69,6 0С, а температура кипіння – ndash; 376,1 0С. Основним промисловим методом отримання стеаринової кислоти є вилучення її зі стеарину — продукту гідролізу жирів при виробництві мила.
Стеаринова кислота входить до складу фармацевтичних препаратів, використовується як компонент пластичних мастил.
У косметиці стеаринова кислота використовується як стабілізатор суміші та емульгатора при виготовленні косметичних кремів і лосьйонів, а також у миловарінні як загусник, роблячи мило твердим і матовим. При виробництві мила часто застосовується сіль стеаринової кислоти, що має хорошу миючу властивість.
Cтеаринова кислота застосовується в харчовій промисловості як харчова добавка — емульгатора, стабілізатора піни, глазурователя та піногасника, що має індекс «E570 Жирні кислоти». Стеаринова кислота також застосовується при виробництві свічок та гуми (для надання більшої пластичності та однорідності), пластичних мастил та при виробництві стеарину (зазвичай у суміші з пальмітиновою та/або олеїновою кислотами).